نوردهی از سقف یکی از روش‌های اصلی در نورپردازی اتاق : نوردهی از سقف یکی از روش‌های اصلی در نورپردازی اتاق است و بسته به نوع جایگذاری منابع نوری و تراکم لامپها می توان از این شیوه برای ایجاد نورپردازی پس زمینه نورپردازی کلی و یا نوبت دهی در محل کار و یا به شکل تاکیدی در یک اتاق استفاده کرد.

نوردهی از سقف یکی از روش‌های اصلی در نورپردازی اتاق

روش های زیادی برای نصب پایه های سقفی وجود دارد بیشتر پایه های سقفی از حباب های شفاف باب های منحنی با طرح نوین یا حباب هایی با اشکال هندسی ساخته می شوند که اغلب به سقف متصل و یا از آن آویزان می شوند.

می توان از یک یا چند منبع نوری برای ایجاد نورپردازی کلی در یک اتاق استفاده کرد این منابع نوری اغلب در نقاط پر رفت و آمد مانند راهروها، آشپزخانه ها و سرویس بهداشتی منازل به کار گرفته می شوند به ویژه اگر سقف کوتاه باشد.

پنج نوع از چراغ های سقفی برای تولید نور متمرکز و مستقیم به کار میروند:

1- آویز های تکی

2-لوسترهای چند شاخه

3- حباب های تخت یا برجسته سقفی

4-چراغهای نورافکنی

5-چراغ های رشته ای

آویز ها از سقف یا بخش بالای دیوار آویزان می شوند و می توان بر طبق نوع نصب از آن ها برای نورپردازی کلی یا نور دهی تکمیلی استفاده کرد. می توان برای تولید نوری پخش و یکسان حباب را با مواد نیمه شفاف پوشاند تا شعاع های نور در تمام اتاق پخش شود و یا با ایجاد شکل روی حباب مثلاً به وسیله نقاشی یا ویترای نور را به مسیر خواست هدایت کرد نورپردازی تکی ایجاد کرد.

همچنین می‌توان آویزهای کوچک را در نقاط مختلف سقف آویزان کرد و یا حتی چند آویز کوچک را در یک نقطه جمع کرد تا هم نور بیشتری ایجاد شود و همین ویژگی تزئینی یا بصری بهتری به دست آید در این روش یا همه آویز ها یک شکل اند و یا آویز هایی با رنگ ها و شکل های متنوع به کار برده می شود.

نمایشی ترین نوع نوپردازی سقفی

لوستر ها هم از از نوع آویزند منتها اغلب چند شاخه هستند که حباب ها و یا لامپ های شمعی و معمولی به این شاخه ها متصل شده اند. لوستر ها که تزیینات بسیار متنوعی در ساخت آن ها به کار می روند نمایشی ترین نوع نوپردازی سقفی را ارائه می دهند و کیفیت نور لوستر بسته به میزان نور و قدرت نور حباب ها و نوع ساخت پایه تعداد شاخه ها و شکل حباب های لوستر که بسیار متنوع است و وجود یا عدم وجود دیمر متفاوت است.

برای تهیه لوستر ابتدا باید به چیدمان منزل و اندازه لوستر مورد نیاز در هر فضا توجه نمایید. چنانچه فضای مورد نیازتان وسیع باشد لازم است لوستر چند شاخه و بزرگ تهیه کنید تا نور کافی را به دست آورید؛ اما در اتاق های کوچک می توانید لوستری نصب کنید که ساده باشد. از سویی نوع لامپی که به لوستر متصل می شود نیز بسیار مهم است و باید به آن توجه کرد.

مسلما این که لامپ ها رو به بالا باشند یا رو به پایین قرار گیرند در انتخاب شما تاثیر گذار خواهد بود اگر بخواهیم نور زیادی در فضای اتاقتان داشته باشید بهتر است از لوستری استفاده کنید که لامپ های آن رو به پایین باشد با این همه ممکن است از لامپ های هالوژنی برای نورپردازی موضعی بهره بگیرید و لوستر در اتاق شما فقط جنبه تزیینی داشته باشد در این صورت لوستری ظریف یا چند لامپ شمعی کفایت خواهد کرد.

انتخاب لوستر با توجه به نوع چیدمان

لوسترهای کریستال یا برنزی با شیوه چیدمان کلاسیک همخوانی دارند و در اتاق هایی که با مبلمان سنتی آراسته شده اند به خوبی می توان از آنها استفاده کرد لوستر های برنجین یا طلایی که اصطلاحاً آب طلا داده شده‌اند نمای باشکوه دارند و به لوازم اتاق جلوهای چند برابر می دهند به همین دلیل در اتاق های پذیرایی کاربرد می یابد.

لوستر های پارچه ای حصیری و بلورین به شکل گوی برای اتاق های خواب مناسب اند و اگر رنگ های گوناگون داشته باشند نور رنگین را در اتاق پخش کرده محیطی شاعرانه به وجود می آورند به طور کلی باید گفت لوسترها نور عمومی اتاق را فراهم می آورند و فضا را بدون کنتراست و یک دست جلوه می دهد که در نتیجه همه لوازم و اثاثیه اتاق بی روح و خشک به نظر می‌رسد.

این در حالی است که آباژورها  ایجاد تضاد و سایه روشن در نور فضا را از یکنواختی و کسالت خارج می‌کنند به همین دلیل ترکیب کردن این دو نوع نور یعنی نور عمومی لوستر نور تزیینی آباژور در کنار هم و در یک اتاق توصیه می‌شود . چراغ های داخل سقفی کوچک ترین نوع در این دسته هستند که اغلب بر روی ارسال نور به یک نقطه خاص بر روی آرک ها یا سقف نصب می شوند. این نوع چراغ ها را می توان کاملا درون سقف، کاملا بیرون سقف یا به صورت نیمه داخل نصب کرد و برای هر سه نوع نورپردازی از آنها استفاده کرد.

استفاده از چراغهای سقفی در نورپردازی

چراغ های سقفی همچنین برای اتاق هایی باسقف های کوتاه که نور آویز ها برای آنها مناسب نیست به کار می روند. چراغ های نورافکنی هم مثل چراغ های سقفی بسیار کوچک در انواع و اشکال بسیار متنوع در دسترسند، البته انواع گوناگون چراغ های نورافکنی قابلیت تنظیم بالایی دارند و بیشتر برای تمرکز یا تاکید بر نقاط خاص در فضا استفاده میشود.

این چراغ ها را می توان روی دیوار سقف کف ستون ها به صورت پشت سر هم یا تک تک و با مفصل هایی که امکان تنظیم را به وجود می آورند استفاده کرد.

نورافکن ها بهترین گزینه برای نورپردازی تاکیدی

نورافکن ها بهترین گزینه موجود برای نورپردازی تاکیدی هستند زیرا حباب و پایه آن ها به گونه ای طراحی شده اند که یک مجموعه نور متمرکز ایجاد می کنند و می توان هر یک از آنها را کج کرد چرخاند و یا با هر زاویه که مورد نیاز است تنظیم کرد همچنین می توان با کار گذاشتن چراغ های نورافکن به صورتی که منابع نوری متداخل را پدید آورند از آن ها برای نورپردازی کلی فضاهای بزرگ استفاده کرد  این روش نوری پخش به وجود می‌آید که از نور یکسانی که دیگر پایه ها مانند آویز ها به وجود می آورند زیباتر است .

 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : اتاق ,نورپردازی ,لوستر ,استفاده ,سقفی ,چراغ ,برای نورپردازی ,نورپردازی اتاق ,روش‌های اصلی ,منابع نوری ,اتاق هایی ,برای نورپردازی تاکیدی ,برای ایجاد نورپردازی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

Bob server315 آپشن خودرو | دنیای آپشن اخبار بازی آزاد انديشي free mind بازرگانی آسانسور علیایی کلبه وحشت مجله خبري و سرگرمي طنــز یمــــات!!! اشتیاق